Facebook

Auto folije

PROIZVOĐAČ

CPFilms (proizvođač LLUMAR folija) jeste najveća i vodeća fabrika folija za ravna stakla. CPFilms se smatra pionirom na tržištu folijskih prevlaka za ravna stakla i samim tim postavlja visoke zahteve kvaliteta i pred druge proizvođače. Svaki naš proizvod se izrađuje u Engleskoj odnosno u Sjedinjenim Ame­ričkim Državama, shodno najstrožem proizvodnom postupku, kako bi se iz godine u godinu garantovano udovoljilo zahtevima iz najstrožih propisa ISO­–9001.

 

Folija za stakla (LLumar)

 

Proizvodni kapacitet unutar fabrike

CPFilms je jedini proizvođač folija u svetu koji je sposoban da proizvodi gotov produkt unutar sopst­vene kuće. U izradu gotovog proizvoda (u zavisnosti od tipa) mogu spadati proizvodne faze: bojadisanje, prskanje metala, nanošenje različitih legura, navla­čenje, laminiranje i rezanje na meru. Zahvaljujući ovim sposobnostima proizvodnje, CPFilms je kadar da proizvodi bilo kakvu foliju koja najviše odgovara određenom zadatku.

 

Proizvodni kapacitet

 Folija za stakla - Llumar 

Ogroman proizvodni kapacitet CPFilmsa potiče od fabrika koje se nalaze na različitim punktovima u svetu. Naša fabrika sama prodaje gotove folije ili pak komponente u većoj količini nego svi ostali proizvođači folija za ravna stakla koji su učlanjeni u organizaciju pod nazivom IWFA (Međunarodni savez za ravna stakla).

Sada se proizvodnja vrši na prostoru CPFilmsa većem od 70 000 kvadratnih metara. U raznim fazama se radi pod potpuno hermetičkim uslovima, shodno sertifikatu „clean-room 10000” u ovoj oblasti. Širom sveta, u CPFilms-u je angažovano više od 700 zaposlenih.

Glavne jedinice proizvodnje nalaze se u Martinsville-u (SAD) i u Runcornu (Engleska). Materijali koji će biti upotrebljeni u Evropi, najvećim delom dolaze iz evropske fabrike.
 

Kontrola kvaliteta

Za CPFilms prioritetno je pitanje da se proizvodi kvalitetna roba. Svaka faza kako proizvodnje tako i trgovine odvija se po strogoj ISO 9001 sertifikaciji.

Testiranje počinje već kontrolom pristigle sirovine, te se nastavlja kroz ukupni proizvodni proces, sve do kraja, u celom krugu fabrike. Zahvaljujući tome, sirovine udovoljavaju i najvišim profesionalnim kriterijumima.
 

Istraživanje i razvoj

CPFilms troši ozbiljne resurse pri sektoru istraživanja i razvoja, bilo da se radi o uklanjanju dugoročnih ili pak tekućih, dnevnih problema u vezi sa proizvodom i raznim fazama proizvodnje, odnosno bilo kakvom intelektualnom aktivnošću.
 

Kratka istorija firme

Nastanak firme se vezuje za 1950-e godine, kada se Jules Hermes počeo baviti farbanjem vlakana koja su se koristila za tepihe, u gradu Martinsville američke države Virginije. Firma je kasnije prekrštena u „Martin Processing”, koja je ubrzo stekla slavu, na osnovu svog razvoja i postignutog kvaliteta. Godine 1989, firma „Courtaulds” otkupila je preduzeća „Martin Processing”, „Gila River Products” i druge firme za proizvodnju folije i osnovala je preduzeće „Courtaulds Performance Films” (sada „CPFilms”). Matična firma je zadnjih decenija sprovela ogromna ulaganja u korist „CPFilms”-a, što je firmi omogućilo značajne investicije, pomoću čega je dalje povećavan kapacitet i stručnost. U toku dugi niz godina, Courtaulds je permanentno razvijao svoj pogon, nabavkom raznih mašina, kao što su uređaji za prevlaku, laminiranje, sloj bez ogrebotina, silikonsku zaštitnu prevlaku, prskanje metala i parenje. Dana 19. aprila 1998. godine „Solutia” je najavila otkup „CPFilms”-a, koja i danas deluje kao jedna od nezavisnih jedinica preduzeća.
 

Interesantne informacije

 • Najveći proizvođač folija u svetu.
 • Kapacitet za proizvodnju 24 miliona kvadratnih metara folije godišnje.
 • Mogućnost slivanja raznih tehnologija, kako bi se proizveli specijalni proizvodi, unutar iste kuće.
 • Uvežbani i iskusni saradnici u proizvodnji i trgovini.
 • Uvežbana i iskusna radna snaga.
 • Proizvodna površina veća od 70.000 kvadratnih metara, od čega najveći deo radi pod „clean room” uslovima, hermetički izoliranim od spoljnog sveta.
 • Proizvodni pogon u Evropi.
 • Permanentna ulaganja u obrazovanje zaposlenih.
 • Istraživačka i razvojna ekipa izvanrednog znanja.
 • Razuđena globalna mreža proizvodnje, distribucije i operative.
 • GSA-partner (dobavljač administracije SAD)# GS-07F-0019M.
 • Registrovana firmaISO 9001.

 

Sertifikat ISO 9001

CPFilms Inc. je sertifikat BS EN ISO 9001: 1994 od a British Standards Institution, Inc.-a primio u februaru 1997. godine. (Broj diplome: FM 35957.)

U industriji folija za ravna stakla, prvi sertifikat ISO 9001 dodeljen je CPFilmsu. Time je on stekao izuzetnu poziciju u odnosu na ostale proizvođače, ta on deluje najduže vreme, po izuzetno strogim propisima kvaliteta.